Topics

#yocto #kernel #yocto #kernel


Monsees, Steven C (US)
 

 

Working on zeus 3.0.4, for aarch64

 

I  have a startup script making use of “service” How do I properly configure in support for the “service” command ?

I do not have an error when working under rocko.

 

The error seen is :    /etc/rc5.d/S15mountnfs.sh: line 70: service: command not found

 

Usage: @ line 70:  “service rpcbind status >/dev/null”

 

Thanks,

Steve


Khem Raj
 

On Tue, Jan 12, 2021 at 12:09 PM Monsees, Steven C (US) via
lists.yoctoproject.org
<steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:



Working on zeus 3.0.4, for aarch64



I have a startup script making use of “service” How do I properly configure in support for the “service” command ?

I do not have an error when working under rocko.



The error seen is : /etc/rc5.d/S15mountnfs.sh: line 70: service: command not found



Usage: @ line 70: “service rpcbind status >/dev/null”

perhaps just add init-system-helpers to IMAGE_INSTALL


Thanks,

Steve




Monsees, Steven C (US)
 

When I do this I am seeing "Nothing PROVIDES 'init-system-helpers',,,

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Tuesday, January 12, 2021 6:13 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


On Tue, Jan 12, 2021 at 12:09 PM Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:



Working on zeus 3.0.4, for aarch64



I have a startup script making use of “service” How do I properly configure in support for the “service” command ?

I do not have an error when working under rocko.



The error seen is : /etc/rc5.d/S15mountnfs.sh: line 70: service: command not found



Usage: @ line 70: “service rpcbind status >/dev/null”

perhaps just add init-system-helpers to IMAGE_INSTALL


Thanks,

Steve




Monsees, Steven C (US)
 

I am using sysvinit...

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 7:15 AM
To: 'Khem Raj' <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


When I do this I am seeing "Nothing PROVIDES 'init-system-helpers',,,

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Tuesday, January 12, 2021 6:13 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


On Tue, Jan 12, 2021 at 12:09 PM Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:



Working on zeus 3.0.4, for aarch64



I have a startup script making use of “service” How do I properly configure in support for the “service” command ?

I do not have an error when working under rocko.



The error seen is : /etc/rc5.d/S15mountnfs.sh: line 70: service: command not found



Usage: @ line 70: “service rpcbind status >/dev/null”

perhaps just add init-system-helpers to IMAGE_INSTALL


Thanks,

Steve




Monsees, Steven C (US)
 

Khem:

I am having issues attempting to resolve this issue...
I am seeing it in my bootloader...

Can you possibly point me in the right direction ?

Thanks.
Steve

-----Original Message-----
From: yocto@lists.yoctoproject.org <yocto@lists.yoctoproject.org> On Behalf Of Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org
Sent: Wednesday, January 13, 2021 8:17 AM
To: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


I am using sysvinit...

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 7:15 AM
To: 'Khem Raj' <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


When I do this I am seeing "Nothing PROVIDES 'init-system-helpers',,,

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Tuesday, January 12, 2021 6:13 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


On Tue, Jan 12, 2021 at 12:09 PM Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:



Working on zeus 3.0.4, for aarch64



I have a startup script making use of “service” How do I properly configure in support for the “service” command ?

I do not have an error when working under rocko.



The error seen is : /etc/rc5.d/S15mountnfs.sh: line 70: service: command not found



Usage: @ line 70: “service rpcbind status >/dev/null”

perhaps just add init-system-helpers to IMAGE_INSTALL


Thanks,

Steve




Monsees, Steven C (US)
 

Khem:

I appear to have a similar issue building in inetutils-rsh and inetutils-rshd...

When added to IMAGE_INSTALL, (IMAGE_INSTALL += " inetutils-rsh inetutils-rshd")

I also get an "Error: Nothing PROVIDES ..."

How do you pull in various net utility commands (ex. rlogind) without inetutils-rsh and inetutils-rshd ?

I do not see anything in the migration guides on this...

Any ideas ?

I am using zeus 3.0.4 and building aarch64 Xilinx based image...

Steve

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 2:25 PM
To: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


Khem:

I am having issues attempting to resolve this issue...
I am seeing it in my bootloader...

Can you possibly point me in the right direction ?

Thanks.
Steve

-----Original Message-----
From: yocto@lists.yoctoproject.org <yocto@lists.yoctoproject.org> On Behalf Of Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org
Sent: Wednesday, January 13, 2021 8:17 AM
To: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


I am using sysvinit...

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 7:15 AM
To: 'Khem Raj' <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


When I do this I am seeing "Nothing PROVIDES 'init-system-helpers',,,

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Tuesday, January 12, 2021 6:13 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


On Tue, Jan 12, 2021 at 12:09 PM Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:



Working on zeus 3.0.4, for aarch64



I have a startup script making use of “service” How do I properly configure in support for the “service” command ?

I do not have an error when working under rocko.



The error seen is : /etc/rc5.d/S15mountnfs.sh: line 70: service: command not found



Usage: @ line 70: “service rpcbind status >/dev/null”

perhaps just add init-system-helpers to IMAGE_INSTALL


Thanks,

Steve




Monsees, Steven C (US)
 

Khem:

I may have stumbled upon it, it appears I had to add a DEPENDS += "inetutils" to fix the issue on including inetutils-rsh...

What does "init-system-helpers" depend on ?

Thanks,
Steve

-----Original Message-----
From: yocto@lists.yoctoproject.org <yocto@lists.yoctoproject.org> On Behalf Of Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org
Sent: Thursday, January 14, 2021 11:24 AM
To: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.



Khem:

I appear to have a similar issue building in inetutils-rsh and inetutils-rshd...

When added to IMAGE_INSTALL, (IMAGE_INSTALL += " inetutils-rsh inetutils-rshd")

I also get an "Error: Nothing PROVIDES ..."

How do you pull in various net utility commands (ex. rlogind) without inetutils-rsh and inetutils-rshd ?

I do not see anything in the migration guides on this...

Any ideas ?

I am using zeus 3.0.4 and building aarch64 Xilinx based image...

Steve

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 2:25 PM
To: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


Khem:

I am having issues attempting to resolve this issue...
I am seeing it in my bootloader...

Can you possibly point me in the right direction ?

Thanks.
Steve

-----Original Message-----
From: yocto@lists.yoctoproject.org <yocto@lists.yoctoproject.org> On Behalf Of Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org
Sent: Wednesday, January 13, 2021 8:17 AM
To: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


I am using sysvinit...

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 7:15 AM
To: 'Khem Raj' <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


When I do this I am seeing "Nothing PROVIDES 'init-system-helpers',,,

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Tuesday, January 12, 2021 6:13 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


On Tue, Jan 12, 2021 at 12:09 PM Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:



Working on zeus 3.0.4, for aarch64



I have a startup script making use of “service” How do I properly configure in support for the “service” command ?

I do not have an error when working under rocko.



The error seen is : /etc/rc5.d/S15mountnfs.sh: line 70: service: command not found



Usage: @ line 70: “service rpcbind status >/dev/null”

perhaps just add init-system-helpers to IMAGE_INSTALL


Thanks,

Steve




Monsees, Steven C (US)
 

Khem:

Should have waited for build to complete... this just delays where the error occurs.

Now rather than upfront, it fails on packaging with the following error:

ERROR: aiox-defaultfs-1.0-r0 do_rootfs: Unable to install packages. Command '/disk0/scratch/smonsees/yocto/workspace_3/meta-bae/meta-limws/builds/aiox-default/tmp/work/aiox_default-poky-linux/aiox-defaultfs/1.0-r0/recipe-sysroot-native/usr/bin/opkg --volatile-cache -f /disk0/scratch/smonsees/yocto/workspace_3/meta-bae/meta-limws/builds/aiox-default/tmp/work/aiox_default-poky-linux/aiox-defaultfs/1.0-r0/opkg.conf -t /disk0/scratch/smonsees/yocto/workspace_3/meta-bae/meta-limws/builds/aiox-default/tmp/work/aiox_default-poky-linux/aiox-defaultfs/1.0-r0/temp/ipktemp/ -o /disk0/scratch/smonsees/yocto/workspace_3/meta-bae/meta-limws/builds/aiox-default/tmp/work/aiox_default-poky-linux/aiox-defaultfs/1.0-r0/rootfs --force_postinstall --prefer-arch-to-version install base-files bash bc binutils bridge-utils coreutils crush cs-hdlc dhcp-server dhcp-server-config e2fsprogs ethtool haveged hdparm i2c-tools inetutils inetutils-rsh iperf3 iproute2 iptables iputils iputils-ping kernel-modules key-helper kmod libpci3 module-init-tools mtd-utils mtd-utils-ubifs nano ncurses ncurses-dev net-tools netcat nfs-utils nfs-utils-stats ntfs-3g ntfsprogs openssh openssh-sftp-server packagegroup-base-vfat packagegroup-core-boot pciutils pciutils-ids peekpoke perl plx8000 plx8000nt plxsvc pub-key python python-stringold python-subprocess rsync run-postinsts sg3-utils swig tar tcpdump tftp-hpa tftp-hpa-server traceroute usbutils util-linux wolfssl xinetd' returned 255:
Collected errors:
* opkg_prepare_url_for_install: Couldn't find anything to satisfy 'inetutils-rsh'.

What has changed in the build process ?, under rocko I do not see an issue adding inetutils-rsh...

Steve

-----Original Message-----
From: yocto@lists.yoctoproject.org <yocto@lists.yoctoproject.org> On Behalf Of Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org
Sent: Thursday, January 14, 2021 11:59 AM
To: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


Khem:

I may have stumbled upon it, it appears I had to add a DEPENDS += "inetutils" to fix the issue on including inetutils-rsh...

What does "init-system-helpers" depend on ?

Thanks,
Steve

-----Original Message-----
From: yocto@lists.yoctoproject.org <yocto@lists.yoctoproject.org> On Behalf Of Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org
Sent: Thursday, January 14, 2021 11:24 AM
To: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.



Khem:

I appear to have a similar issue building in inetutils-rsh and inetutils-rshd...

When added to IMAGE_INSTALL, (IMAGE_INSTALL += " inetutils-rsh inetutils-rshd")

I also get an "Error: Nothing PROVIDES ..."

How do you pull in various net utility commands (ex. rlogind) without inetutils-rsh and inetutils-rshd ?

I do not see anything in the migration guides on this...

Any ideas ?

I am using zeus 3.0.4 and building aarch64 Xilinx based image...

Steve

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 2:25 PM
To: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


Khem:

I am having issues attempting to resolve this issue...
I am seeing it in my bootloader...

Can you possibly point me in the right direction ?

Thanks.
Steve

-----Original Message-----
From: yocto@lists.yoctoproject.org <yocto@lists.yoctoproject.org> On Behalf Of Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org
Sent: Wednesday, January 13, 2021 8:17 AM
To: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


I am using sysvinit...

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 7:15 AM
To: 'Khem Raj' <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


When I do this I am seeing "Nothing PROVIDES 'init-system-helpers',,,

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Tuesday, January 12, 2021 6:13 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


On Tue, Jan 12, 2021 at 12:09 PM Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:



Working on zeus 3.0.4, for aarch64



I have a startup script making use of “service” How do I properly configure in support for the “service” command ?

I do not have an error when working under rocko.



The error seen is : /etc/rc5.d/S15mountnfs.sh: line 70: service: command not found



Usage: @ line 70: “service rpcbind status >/dev/null”

perhaps just add init-system-helpers to IMAGE_INSTALL


Thanks,

Steve




Quentin Schulz
 

Hi Steve,

On Thu, Jan 14, 2021 at 05:11:29PM +0000, Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org wrote:

Khem:

Should have waited for build to complete... this just delays where the error occurs.

Now rather than upfront, it fails on packaging with the following error:

ERROR: aiox-defaultfs-1.0-r0 do_rootfs: Unable to install packages. Command '/disk0/scratch/smonsees/yocto/workspace_3/meta-bae/meta-limws/builds/aiox-default/tmp/work/aiox_default-poky-linux/aiox-defaultfs/1.0-r0/recipe-sysroot-native/usr/bin/opkg --volatile-cache -f /disk0/scratch/smonsees/yocto/workspace_3/meta-bae/meta-limws/builds/aiox-default/tmp/work/aiox_default-poky-linux/aiox-defaultfs/1.0-r0/opkg.conf -t /disk0/scratch/smonsees/yocto/workspace_3/meta-bae/meta-limws/builds/aiox-default/tmp/work/aiox_default-poky-linux/aiox-defaultfs/1.0-r0/temp/ipktemp/ -o /disk0/scratch/smonsees/yocto/workspace_3/meta-bae/meta-limws/builds/aiox-default/tmp/work/aiox_default-poky-linux/aiox-defaultfs/1.0-r0/rootfs --force_postinstall --prefer-arch-to-version install base-files bash bc binutils bridge-utils coreutils crush cs-hdlc dhcp-server dhcp-server-config e2fsprogs ethtool haveged hdparm i2c-tools inetutils inetutils-rsh iperf3 iproute2 iptables iputils iputils-ping kernel-modules key-helper kmod libpci3 module-init-tools mtd-utils mtd-utils-ubifs nano ncurses ncurses-dev net-tools netcat nfs-utils nfs-utils-stats ntfs-3g ntfsprogs openssh openssh-sftp-server packagegroup-base-vfat packagegroup-core-boot pciutils pciutils-ids peekpoke perl plx8000 plx8000nt plxsvc pub-key python python-stringold python-subprocess rsync run-postinsts sg3-utils swig tar tcpdump tftp-hpa tftp-hpa-server traceroute usbutils util-linux wolfssl xinetd' returned 255:
Collected errors:
* opkg_prepare_url_for_install: Couldn't find anything to satisfy 'inetutils-rsh'.

What has changed in the build process ?, under rocko I do not see an issue adding inetutils-rsh...
http://cgit.openembedded.org/openembedded-core/commit/meta/recipes-connectivity/inetutils?h=zeus&id=9e13dad6ea76dd036098ef62427804e4138bf83b

It's disabled by default now.

You can probably re-enable it by appending --enable-rsh again I guess?

Quentin


Monsees, Steven C (US)
 

Do we know why it was disabled ?

I will look into this, thanks...

-----Original Message-----
From: Quentin Schulz <quentin.schulz@streamunlimited.com>
Sent: Thursday, January 14, 2021 12:18 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>; yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


Hi Steve,

On Thu, Jan 14, 2021 at 05:11:29PM +0000, Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org wrote:

Khem:

Should have waited for build to complete... this just delays where the error occurs.

Now rather than upfront, it fails on packaging with the following error:

ERROR: aiox-defaultfs-1.0-r0 do_rootfs: Unable to install packages. Command '/disk0/scratch/smonsees/yocto/workspace_3/meta-bae/meta-limws/builds/aiox-default/tmp/work/aiox_default-poky-linux/aiox-defaultfs/1.0-r0/recipe-sysroot-native/usr/bin/opkg --volatile-cache -f /disk0/scratch/smonsees/yocto/workspace_3/meta-bae/meta-limws/builds/aiox-default/tmp/work/aiox_default-poky-linux/aiox-defaultfs/1.0-r0/opkg.conf -t /disk0/scratch/smonsees/yocto/workspace_3/meta-bae/meta-limws/builds/aiox-default/tmp/work/aiox_default-poky-linux/aiox-defaultfs/1.0-r0/temp/ipktemp/ -o /disk0/scratch/smonsees/yocto/workspace_3/meta-bae/meta-limws/builds/aiox-default/tmp/work/aiox_default-poky-linux/aiox-defaultfs/1.0-r0/rootfs --force_postinstall --prefer-arch-to-version install base-files bash bc binutils bridge-utils coreutils crush cs-hdlc dhcp-server dhcp-server-config e2fsprogs ethtool haveged hdparm i2c-tools inetutils inetutils-rsh iperf3 iproute2 iptables iputils iputils-ping kernel-modules key-helper kmod libpci3 module-init-tools mtd-utils mtd-utils-ubifs nano ncurses ncurses-dev net-tools netcat nfs-utils nfs-utils-stats ntfs-3g ntfsprogs openssh openssh-sftp-server packagegroup-base-vfat packagegroup-core-boot pciutils pciutils-ids peekpoke perl plx8000 plx8000nt plxsvc pub-key python python-stringold python-subprocess rsync run-postinsts sg3-utils swig tar tcpdump tftp-hpa tftp-hpa-server traceroute usbutils util-linux wolfssl xinetd' returned 255:
Collected errors:
* opkg_prepare_url_for_install: Couldn't find anything to satisfy 'inetutils-rsh'.

What has changed in the build process ?, under rocko I do not see an issue adding inetutils-rsh...
http://cgit.openembedded.org/openembedded-core/commit/meta/recipes-connectivity/inetutils?h=zeus&id=9e13dad6ea76dd036098ef62427804e4138bf83b

It's disabled by default now.

You can probably re-enable it by appending --enable-rsh again I guess?

Quentin


Khem Raj
 

I must have said add init-system-helpers-service

On Wed, Jan 13, 2021 at 5:17 AM Monsees, Steven C (US) via
lists.yoctoproject.org
<steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:


I am using sysvinit...

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 7:15 AM
To: 'Khem Raj' <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


When I do this I am seeing "Nothing PROVIDES 'init-system-helpers',,,

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Tuesday, January 12, 2021 6:13 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


On Tue, Jan 12, 2021 at 12:09 PM Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:



Working on zeus 3.0.4, for aarch64



I have a startup script making use of “service” How do I properly configure in support for the “service” command ?

I do not have an error when working under rocko.



The error seen is : /etc/rc5.d/S15mountnfs.sh: line 70: service: command not found



Usage: @ line 70: “service rpcbind status >/dev/null”

perhaps just add init-system-helpers to IMAGE_INSTALL


Thanks,

Steve





Khem Raj
 

perhaps use netkit-rsh-server and inetutils-rsh

On Thu, Jan 14, 2021 at 8:24 AM Monsees, Steven C (US)
<steven.monsees@baesystems.com> wrote:


Khem:

I appear to have a similar issue building in inetutils-rsh and inetutils-rshd...

When added to IMAGE_INSTALL, (IMAGE_INSTALL += " inetutils-rsh inetutils-rshd")

I also get an "Error: Nothing PROVIDES ..."

How do you pull in various net utility commands (ex. rlogind) without inetutils-rsh and inetutils-rshd ?

I do not see anything in the migration guides on this...

Any ideas ?

I am using zeus 3.0.4 and building aarch64 Xilinx based image...

Steve

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 2:25 PM
To: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


Khem:

I am having issues attempting to resolve this issue...
I am seeing it in my bootloader...

Can you possibly point me in the right direction ?

Thanks.
Steve

-----Original Message-----
From: yocto@lists.yoctoproject.org <yocto@lists.yoctoproject.org> On Behalf Of Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org
Sent: Wednesday, January 13, 2021 8:17 AM
To: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


I am using sysvinit...

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 7:15 AM
To: 'Khem Raj' <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


When I do this I am seeing "Nothing PROVIDES 'init-system-helpers',,,

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Tuesday, January 12, 2021 6:13 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


On Tue, Jan 12, 2021 at 12:09 PM Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:



Working on zeus 3.0.4, for aarch64



I have a startup script making use of “service” How do I properly configure in support for the “service” command ?

I do not have an error when working under rocko.



The error seen is : /etc/rc5.d/S15mountnfs.sh: line 70: service: command not found



Usage: @ line 70: “service rpcbind status >/dev/null”

perhaps just add init-system-helpers to IMAGE_INSTALL


Thanks,

Steve




Monsees, Steven C (US)
 

I believe you said: init-system-helpers...
I will try the other (init-system-helpers-service) later today

Thanks,
Steve

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Thursday, January 14, 2021 1:36 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


I must have said add init-system-helpers-service

On Wed, Jan 13, 2021 at 5:17 AM Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:

I am using sysvinit...

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 7:15 AM
To: 'Khem Raj' <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


When I do this I am seeing "Nothing PROVIDES 'init-system-helpers',,,

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Tuesday, January 12, 2021 6:13 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


On Tue, Jan 12, 2021 at 12:09 PM Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:



Working on zeus 3.0.4, for aarch64



I have a startup script making use of “service” How do I properly configure in support for the “service” command ?

I do not have an error when working under rocko.



The error seen is : /etc/rc5.d/S15mountnfs.sh: line 70: service: command not found



Usage: @ line 70: “service rpcbind status >/dev/null”

perhaps just add init-system-helpers to IMAGE_INSTALL


Thanks,

Steve





Monsees, Steven C (US)
 

I am still seeing the Nothing PROVIDES 'init-system-helpers-service'...

I am currently working around this be over-writing the "mountnfs.sh" script, but I want resolve this issue so we are 100% Yocto compliant...

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Thursday, January 14, 2021 2:48 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


yeah no worries I intendted to give hints to look into that recipe and find out package as needed, not giving a fully cooked solution

On 1/14/21 10:46 AM, Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org
wrote:

I believe you said: init-system-helpers...
I will try the other (init-system-helpers-service) later today

Thanks,
Steve

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Thursday, January 14, 2021 1:36 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


I must have said add init-system-helpers-service

On Wed, Jan 13, 2021 at 5:17 AM Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:

I am using sysvinit...

-----Original Message-----
From: Monsees, Steven C (US)
Sent: Wednesday, January 13, 2021 7:15 AM
To: 'Khem Raj' <raj.khem@gmail.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: RE: [yocto] #yocto #kernel


When I do this I am seeing "Nothing PROVIDES 'init-system-helpers',,,

-----Original Message-----
From: Khem Raj <raj.khem@gmail.com>
Sent: Tuesday, January 12, 2021 6:13 PM
To: Monsees, Steven C (US) <steven.monsees@baesystems.com>
Cc: yocto@lists.yoctoproject.org
Subject: Re: [yocto] #yocto #kernel

*** WARNING ***
EXTERNAL EMAIL -- This message originates from outside our organization.


On Tue, Jan 12, 2021 at 12:09 PM Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@lists.yoctoproject.org> wrote:



Working on zeus 3.0.4, for aarch64



I have a startup script making use of “service” How do I properly configure in support for the “service” command ?

I do not have an error when working under rocko.



The error seen is : /etc/rc5.d/S15mountnfs.sh: line 70: service: command not found



Usage: @ line 70: “service rpcbind status >/dev/null”

perhaps just add init-system-helpers to IMAGE_INSTALL


Thanks,

Steve