Re: enabling symbols for debug in clinfo


Ross Burton
 

Unless clinfo is doing something wrong, it will be built with -g anyway. You’ll just need to install clinfo-dbg to get the symbols, as they’ll be split out into a separate package during packaging.

Ross

On 9 May 2022, at 11:54, Monsees, Steven C (US) via lists.yoctoproject.org <steven.monsees=baesystems.com@...> wrote:


Hello:

I’d like to build clinfo w/ “-g” option to do some debugging with GDB…

I am looking at: meta-openembedded/meta-oe/recipes-support/opencl/clinfo_2.2.18.04.06.bb

I created a “bbapend” file to modify the build recipes “Makefile.am” file prior to build, to introduce ‘-g’ for CFLAGS & CPPFLAGS, i.e. at top of Makefile.am added:

AM_CFLAGS - -g
AM_CPPFLAGS = -g

I checked the build tree and see my modified “Makefile.am” updated as expected, the update occurs at the end of the install process, using do_install_append… so the build should have used my modified file… but I do not have symbols for the clinfo package when I go to use GDB.

Is there a simple way to enable debug symbols for this package ?

Did I modify the wrong configuration file?, Should I be modifying configure ?

I am new to auto-build configurations…
Could someone tell me the easiest way to add “-g” to the clinfo standard build ?

Thanks,
Steve

IMPORTANT NOTICE: The contents of this email and any attachments are confidential and may also be privileged. If you are not the intended recipient, please notify the sender immediately and do not disclose the contents to any other person, use it for any purpose, or store or copy the information in any medium. Thank you.

Join yocto@lists.yoctoproject.org to automatically receive all group messages.