Yocto Dunfell: u-boot-fw-utils ERROR #yocto #dunfell #imx6 #swupdtae #libubootenv


anthony.marchand@...
 

Hello,
I'm actually migrating a yocto project zeus version to dunfell LTS to build my imx6 Linux system on this LTS release.

Almost all works fine except the following message I try to understand when I try to compile the image:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ERROR: Multiple .bb files are due to be built which each provide u-boot-fw-utils:                       | ETA:  0:00:01
  Dunfell/build/../meta-mymeta/recipes-bsp/u-boot/u-boot-fw-utils_2018.09.bb
  Dunfell/build/../openembedded-core/meta/recipes-bsp/u-boot/libubootenv_0.3.1.bb
A list of tasks depending on these providers is shown and may help explain where the dependency comes from.
Dunfell/build/../meta-mymeta/recipes-bsp/u-boot/u-boot-fw-utils_2018.09.bb has unique dependees:
  
Dunfell/build/../openembedded-core/meta/recipes-bsp/u-boot/libubootenv_0.3.1.bb has unique dependees:
  Dunfell/build/../meta-swupdate/recipes-support/swupdate/swupdate_2020.11.bb:do_build
  Dunfell/build/../meta-swupdate/recipes-support/swupdate/swupdate_2020.11.bb:do_package
  Dunfell/build/../meta-swupdate/recipes-support/swupdate/swupdate_2020.11.bb:do_prepare_recipe_sysroot
It could be that one recipe provides something the other doesn't and should. The following provider and runtime provider differences may be helpful.
Dunfell/build/../meta-mymeta/recipes-bsp/u-boot/u-boot-fw-utils_2018.09.bb has unique provides:
  
Dunfell/build/../meta-mymeta/recipes-bsp/u-boot/u-boot-fw-utils_2018.09.bb has unique rprovides:
  u-boot-fw-utils-dev
  u-boot-fw-utils-locale
  u-boot-fw-utils-dbg
  u-boot-fw-utils-staticdev
  u-boot-fw-utils-doc
  ^u-boot-fw-utils-locale-.*
  u-boot-fw-utils-src
Dunfell/build/../openembedded-core/meta/recipes-bsp/u-boot/libubootenv_0.3.1.bb has unique provides:
  libubootenv
Dunfell/build/../openembedded-core/meta/recipes-bsp/u-boot/libubootenv_0.3.1.bb has unique rprovides:
  libubootenv
  libubootenv-src
  libubootenv-bin
  libubootenv-dbg
  libubootenv-doc
  ^libubootenv-locale-.*
  libubootenv-locale
  libubootenv-dev
  libubootenv-staticdev
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Does someone already meet this problem? Do you know what I should look in for to solve it?

Thanks by advance, best reguards.

Join yocto@lists.yoctoproject.org to automatically receive all group messages.