Re: Trouble booting basic x86 image


Anuj Mittal
 

On Tue, 2021-02-23 at 01:01 -0800, Paul D. DeRocco wrote:
Yocto Gatesgarth, using meta-intel to build core-image-minimal
Intel D2700MUD mini-ITX mobo with D2700 Atom
Ordinary USB 2.0 flash drive

I followed the instructions in the meta-intel README, and had no
problems
building the intel-core2-32 and intel-corei7-64 machines, as well as
the
latter with an x32 tune. But whenever I try to boot any of them, I
get the
following stuff from the kernel:

usb 1-6: new high-speed USB device number 4 using ehci-pci
usb-storage 1-6:1.0: USB Mass Storage device detected
usb-storage 1-6:1.0:  Quirks match for vid 090c pid 1000: 400
scsi host4: usb-storage 1-6:1.0
scsi 4:0:0:0: Direct-Access     FLASH    Drive SM_USB20   1100 PQ: 0
ANSI: 4
sd 4:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
sd 4:0:0:0: [sda] 3932160 512-byte logical blocks: (2.01 GB/1.88 GiB)
sd 4:0:0:0: [sda] Write Protect is off
sd 4:0:0:0: [sda] No Caching mode page found
sd 4:0:0:0: [sda] Assume drive cache: write through
 sda:
sd 4:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk
(countdown from 27 to 0)
Mounted filesystems
Available block devices
major minor  #blocks  name
   1        0       4096 ram0
    ... (others edited out)
   1       15       4096 ram15
   8        0    1966080 sda
Cannot find rootfs.img file in /run/media/* , dropping to a shell
It looks like you are using the live option in hddimg image? Can you
try adding "rootwait" to kernel parameters and see if that works?

Not sure why it's not dropping to shell, but may be try adding explicit
call to /bin/sh in meta/recipes-core/initrdscripts/files/init-live.sh
before this point to make sure the media is actually mounted at that
point.

Also, have you tried wic image to see if that works?

Thanks,

Anuj

Join yocto@lists.yoctoproject.org to automatically receive all group messages.