Re: [meta-fsl-arm] Can't build U-Boot for LS1 boards


Gary Thomas <samoht.yrag@...>
 

On 2015-01-28 08:02, zhenhua.luo@... wrote:
Can you share your reproducible steps?

The following is my step and ongoing build log:
$ git clone git://git.yoctoproject.org/poky
$ cd poky
$ git clone git://git.yoctoproject.org/meta-fsl-arm
$ . ./oe-init-build-env ls1021atwr
Add 'UBOOT_CONFIG = "sdcard"' in conf/local.conf
Edit conf/bblayers.conf to append absolute path if meta-fsl-arm layer in BBLAYERS
$ MACHINE=ls1021atwr bitbake u-boot-ls1
Parsing recipes: 100% |#####################################################################################################| Time: 00:00:19
Parsing of 949 .bb files complete (0 cached, 949 parsed). 1355 targets, 99 skipped, 0 masked, 0 errors.
NOTE: Resolving any missing task queue dependencies

Build Configuration:
BB_VERSION = "1.25.0"
BUILD_SYS = "x86_64-linux"
NATIVELSBSTRING = "Ubuntu-14.04"
TARGET_SYS = "arm-poky-linux-gnueabi"
MACHINE = "ls1021atwr"
DISTRO = "poky"
DISTRO_VERSION = "1.7"
TUNE_FEATURES = "arm armv7a vfp neon callconvention-hard cortexa7"
TARGET_FPU = "vfp-neon"
meta
meta-yocto
meta-yocto-bsp = "master:07f2eca7e9f9163ec48d3a417d8ba885a84762f3"
meta-fsl-arm = "master:2d9b23e7ca473eaf33b8a96839686a331339e43a"

NOTE: Preparing RunQueue
NOTE: Executing SetScene Tasks
NOTE: Executing RunQueue Tasks
WARNING: Failed to fetch URL ftp://ftp.gmplib.org/pub/gmp-6.0.0/gmp-6.0.0a.tar.bz2, attempting MIRRORS if available
Currently 4 running tasks (318 of 379):
0: glibc-2.20-r0 do_compile (pid 14097)
1: u-boot-ls1-tools-native-2013.10-r0 do_fetch (pid 21974)
2: binutils-native-2.24-r0 do_compile (pid 8695)
3: rpm-native-5.4.14-r0 do_configure (pid 21731)
Duplicating your steps pointed out my problem - I was building with some
additional layers, one of which had a stale/old version of u-boot.inc.
I've sorted this now and can build as you suggested.

Thanks

-----Original Message-----
From: Gary Thomas [mailto:gary@...]
Sent: Wednesday, January 28, 2015 10:41 PM
To: Luo Zhenhua-B19537
Cc: meta-freescale@...
Subject: Re: [meta-freescale] [meta-fsl-arm] Can't build U-Boot for LS1 boards

On 2015-01-28 07:27, zhenhua.luo@... wrote:
Hi ,

UBOOT_CONFIG is set in machine conf, UBOOT_MACHINE and
UBOOT_CONFIG can't be set at the same time.

Try to add the following line in local.conf to override the default value and
build again.

UBOOT_CONFIG = "sdcard"
I still get the same error.

-----Original Message-----
From: meta-freescale-bounces@... [mailto:meta-freescale-
bounces@...] On Behalf Of Gary Thomas
Sent: Wednesday, January 28, 2015 9:55 PM
To: meta-freescale@...
Subject: [meta-freescale] [meta-fsl-arm] Can't build U-Boot for LS1
boards

Using meta-fsl-arm master (4d8024331715ff871e730342de16bce4cd985b88)

When I tried
MACHINE=ls1021atwr bitbake u-boot-ls1 I get this error:
ERROR: Nothing PROVIDES 'u-boot-ls1'
ERROR: u-boot-ls1 was skipped: because UBOOT_MACHINE is not set

I had to add this line to my local.conf to get it to build:
UBOOT_MACHINE_ls1021atwr = "ls1021atwr_sdcard_config"

What is the "correct" way to build U-Boot for this board?

--
------------------------------------------------------------
Gary Thomas | Consulting for the
MLB Associates | Embedded world
------------------------------------------------------------
--
_______________________________________________
meta-freescale mailing list
meta-freescale@...
https://lists.yoctoproject.org/listinfo/meta-freescale
--
------------------------------------------------------------
Gary Thomas | Consulting for the
MLB Associates | Embedded world
------------------------------------------------------------

Join meta-freescale@lists.yoctoproject.org to automatically receive all group messages.